17
Mayıs
2024
Cuma
ERDEMLİ - MERSİN

Reyhan Süt, kapasite arttırıyor

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde süt ve yoğurt üretimi yapan Reyhan Süt firması, yapılmakta olan yeni tesisleriyle ürün çeşitliliğini arttırmayı planlıyor. Reyhan Süt’ün kuracağı yeni tesislerde 9 kişiye daha istihdam sağlanmış olacak.

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde 25 yıldır süt ve yoğurt sektöründe çalışan Esat Güneş, Reyhan Süt olarak teknolojik atağa geçtiklerini söyledi. Tüm tesislerini teknolojiyle donattıklarını belirten Güneş, elde edilen tüm birikimlerin yeni tesise harcandığını kaydetti.

Güneş, 200 metre kare alana kurulan yeni tesisin 100 bin dolara mal olacağını bildirdi. Tesisin tamamlanmasıyla günlük 1.5 ton olan süt işleme kapasitelerini daha modern ve steril ortamda iki katına çıkartacaklarını vurgulayan Esat Güneş, "İlkel şartlarda 25 yıl önce başladığımız süt dağıtıcılığı ve yoğurtçulumuz şimdi, modern ve hijyenik ortamda yapılıyor. Erdemli halkına sattığımız sütle elde ettiğimiz kazancı yine Erdemli’ye yatırım yaparak harcadık.Yılbaşına montaj çalışmasını tamamlayacağımız süt işleme merkezimizde en az 9 tane de vatandaşımıza iş imkanı sağlayacağız. Erdemli’ye yatırım yapmaktan onur duyuyorum" dedi.

Güneş, yatırımcıları Erdemli’ye çağırdıklarını da ifade etti. Modern makine parkının tamamlanmasının ardından talebe göre 1’den 10 kiloya kadar yoğurt ambalajlamasına gireceklerini dile getiren Reyhan Süt’ün sahibi Esat Güneş, gelecek yıldan itibaren tere yağı ve ayrana yöneleceklerini sözlerine ekledi.

MERSİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 11:41:34
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 15:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?