22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERDEMLİ - MERSİN

Sebze üreticileri bilgilendirildi

Erdemli ilçesine bağlı Kocahasanlı beldesinde turfanda sebze üretimi yapan çiftçiler, Örtü Altı Sebze Üreticileri Birliği tarafından, 2006-2010 döneminde uygulanması planlanan Ulusal Tarım Stratejisi hakkında bildilendirildi. 

Köy kahvehanesinde yapılan toplantıya çok sayıda çiftçi katılırken, üreticiler merak ettikleri soruları oda temsilcilerine sorma fırsatı buldu. 

Toplantıda çiftçilere hitap eden Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, Erdemlili çiftçilerin tarımsal desteklerden yeterince faydalanmadığını söyledi. Tun, “Erdemli'de 300 bin dönüm tarım arazisinden yalnızca 100 bin dönümü tarımsal desteklerden faydalanıyor" dedi. 

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek de, dünya standartlarında ürünler yetiştirebilmek için projeler ürettiklerini ifade ederek, "Erdemli Ziraat Odası olarak; yaprak, toprak, gübre gibi tarımda önemli unsurların tahlillerinin yapılabileceği laboratuar kurulması çalışmalarına da yakında başlanacaktır” diye konuştu. 

Örtü Altı Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Polat Serin ise, üreticileri dolu, fırtına, hortum, yangın ve heyelan gibi doğal afetlere karşı ürünlerini sigorta ettirmeleri konusunda uyardı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülecek olan bitkisel üretime yönelik destekleme programları üzerinde de duran Serin, tüm bu işlemlerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne göre yapılacağının altını çizdi. 

Erdemli Sebze Üreticileri Birliği Danışmanı Ayhan Kurt da, çiftçilere kayıt sistemini anlattı. Kurt, "Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt olmak için tapu sicilinde yapılması gerekli olan veraset, intikal ve cinsi tahsisi sırasında daha önce çiftçilerden alınan vergi ve kesintiler alınmayacaktır. 19 Temmuz 2007 tarihine kadar bu kolaylıklardan faydalanılarak tarım arazilerinin veraset intikal ve tashihi işlemlerini yaptırmaları, tüm çiftçilerimizin yararına olacaktır” dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 12:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
niran kalay IP: 85.104.105.xxx Tarih : 6.04.2007 13:36:30
siz sebze üreticilerine bilgi vereceğinize oturunda çiftçiyi nasıl bu durumdan nasıl kurtarırız diye onu düşünün sizin tabi karnınız tok sırtınız pek çiftçinin sorunu kolay geliyor ama millet herkesin ne olduğunu öğrendi seçimler yaklaşıyor seçimlerde görüşürüz.