17
Mayıs
2024
Cuma
ERDEMLİ - MERSİN

Şoförler zor durumda

Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Serin, ilçedeki şoförlerin ekonomideki aşırı durgunluk nedeniyle vergisini dahi ödeyemez duruma geldiğini söyledi. 2 bin 200 üyesi bulunan Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Serin, ekonomideki durgunluğun tüm sektörler olduğu gibi şoförleri de derinden etkilediğini belirtti.

 Serin, Erdemli’deki ekonomik durgunluğun temelinde Erdemli ekonomisinin ana dayanağı olan limon ve domatesin para etmemesinin ve sürekli akaryakıt ürünlerine zam gelmesinin yattığını kaydetti.

Sanayiinin olmadığı Erdemli’de limon ve domates de para etmeyince hayatın durma noktasına geldiğini vurgulayan Serin, "Ekonomi tıkanınca piyasa durdu. Esnaf arkadaşlarımız da iş yapamaz hale geldi. Bunun en basit örneği ise şoför esnafı devlete olan vergisini, odaya olan aidat borcunu ödeyemez duruma geldi. Gelir azaldı, gider çoğaldı. Bunun etkisinde kalan odamız da personelin maaşını, SSK primini yatırmakta zorlanmaya başladı. Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak esnafımıza ve halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.

Serin, ilçenin en büyük sıkıntısının kamyoncuların sabit bir yerinin bulunmaması olduğunu belirterek, "Erdemli’de 13 minibüs, 1 de 300 üyeli kamyoncular kooperatifi var. Ancak bunların sabit bir garajı yok. Evliya Çelebi gibi sürekli yer değiştiriyorlar. Bu kuruluşlara yer temin etmek gerekir" diye konuştu.

erdemli
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 13:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?