28
Mayıs
2024
Salı
ERDEMLİ - MERSİN

TOKİ'den Erdemli'ye 640 konut

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde, TOKİ tarafından yaptırılacak 640 haneli toplu konutun temeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle 11 Şubat Cumartesi günü atılacak.
AK Parti Erdemli İlçe Başkanı Mehmet Çoban'la birlikte basın toplantısı düzenleyen Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu, Başbakan Erdoğan'ın 11 Şubat Cumartesi günü saat 12.00 sularında ilçeye geleceğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın ilk olarak Cumhuriyet Alanı'na geleceğini, buradan TOKİ tarafından Erdemli'de yaptırılacak 640 haneli toplu konutun temel atma törenine katılacağını belirten Mutlu, Erdoğan'ın burada yapacağı konuşmanın Cumhuriyet Meydanı'nda sinevizyon aracılığıyla izlenebileceğini ifade etti.
Başbakan Erdoğan'ın daha sonra Mersin Üniversitesi Bilgi Teknolojisi Meslek Yüksek Okulu'nun açılışını yapacağını kaydeden Mutlu, "Zaman kalırsa başbakanımıza ilçemizde faaliyete geçen 4 yıldızlı öğrenci yurdunun da açılışını yaptırmak istiyoruz" dedi.
Erdemli'nin sorunlarıyla ilgili bir dosya hazırladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Musa Mutlu, "Erdemlili vatandaşlarımızın sorunlarını şifai olarak başbakanımıza söyleyeceğiz. Bununla birlikte kendilerine hazırladığımız dosyayı da sunacağız" diye konuştu.
Son 2 yıldır özellikle limon ve domates üreticisinin sıkıntısı olduğunu belirten Mutlu, bu sıkıntıları Erdoğan'a ileteceklerini kaydetti.
Büyük Sorgun Barajı'nın faaliyete geçmesini Erdoğan'ın gündemine taşımayı düşündüklerini de vurgulayan Mutlu, bununla ilgili olarak bütün hazırlıkları yaptıklarını söyledi.
Bölgenin turizm bölgesi ilan edilmesi gerektiği üzerinde duran Mutlu, şunları söyledi:
"Bölgemizin turizm bölgesi ilan edilmesi demek, hem Dünya Bankası fonundan hem de İller Bankası fonundan bölgemizin para yardımı alması demektir. Bu da ilçemizin altyapı hizmetlerinin tamamlanması adına çok önemli bir gelir kaynağıdır."
Başbakan Erdoğan'a iletecekleri bir diğer sorunun ise Karaman yoluyla Antalya duble yolunun tamamlanması olduğuna işaret eden Mutlu, "Antalya duble yolunun açılmasıyla Antalya ve Erdemli arasındaki mesafe 6 saatten 3 saate inecektir. Bu da Antalya'ya gelen tur operatörlerinin Erdemli'ye gelmeleri için önemli bir fırsattır" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 00:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DİLEK ÇOBANOĞLU IP: 88.247.50.xxx Tarih : 15.11.2008 13:36:06

kimse kusura bakmasın ama şu anki toki konutları afişlerdeki yazanlar kadar rahat konforlu ve huzurlu değil.yaşam kalitesinin en düşük olduğu bi ortamda yaşıyoruz.malesefki bi çokşey göstermelik yapılmış kullanışlı olan hiç bişey yok.İYİ NİYETİMİZİN KARŞILIĞI BU OLMAMALIYDI.BİZİMDE KARŞILIK VERCEMİZ GÜNLER GELECEKTİR.ALLAH BÜYÜKK......