19
Mayıs
2024
Pazar
ERDEMLİ - MERSİN

Ülkücüler'den 'ABD'ye protesto

ABD’nin Irak’ta sürdürdüğü operasyon, Mersin’in Erdemli İlçesi’ndeki Ülkücüler tarafından düzenlenen mitingle protesto edildi.

Cumhuriyet Alanı’nda 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen mitingde, Ülkü Ocakları Erdemli Temsilciliği adına konuşan İsmail Bozkurt, ABD’nin Irak’ta yaptığı insanlık dışı katliamları lanetlememenin mümkün olmadığını söyledi. Irak’a "İnsanlık ve demokrasi getireceğiz" diye giren ABD’nin, siyonist emellerine ulaşmak için her gün dünyanın gözleri önünde katliamlar yapmayı sürdürdüğünü ifade eden Bozkurt, "Bizler Erdemli’de Felluce katliamlarını kınamak için toplandık. Binlerce masum insanın kanını akıtan ABD’yi huzurunuzda kınıyorum" dedi.
Mitingde, "Liderimiz Atatürk, başkentimiz Ankara", "Kerkük Türk’tür, Türk kalacak", "Ne AB ne de ABD, tam bağımsız Türkiye", "Müslüman’a kalkan eller kırılsın", "Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacak", "Kahrolsun katil ABD", "Kahrolsun PKK" ve "Biz Bizans’ın değil Osmanlı’nın torunlarıyız" sloganlarının yer aldığı dövizler dikkat çekerken, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Ali Can Özbayrak, Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Hükümeti’ne yüklendi.

Özbayrak, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AB’ye girmek için yavru vatan Kıbrıs’ı peşkeş çekmek istediğini ileri sürerek, "AB sevdasıyla önce Leyla Zanaları cezaevinden çıkartan AK Parti Hükümeti, şimdi de 40 bin şehidin kanını akıtan terörist başı Apo’yu cezaevinden çıkartmanın yollarını arıyor, azınlık haklarını kabul ediyor, kilise açıyor. Başbakan, hoşgörü adı altında kilise açmaya alıştı. Erdemli’ye de açmasını istiyoruz" diye konuştu.
Geniş güvenlik tedbirleri altında yapılan miting, konuşmaların ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 18:54:56
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 15:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?