18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİFKE - MERSİN

Ağar: Meseleyi takip edeceğiz

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, dün gece uğradığı bombalı saldırı sonucu öldürülen Atakent Belediye Başkanı Fevzi Doğan’ın cenazesine katılmak üzere Silifke’ye geldi.

Ağar, bugün öğle saatlerinde bir grup partili ile birlikte Silifke’nin Atakent Beldesi’nde bulunan Fevzi Doğan’ın evine gelerek, ailesine ve belde halkına başsağlığı dileklerinde bulundu.

Ağar daha sonra cenaze evinin yakınındaki kahvehaneye geçerek, öldürülen Belediye Başkanı Fevzi Doğan’ın fotoğrafının bulunduğu masaya oturdu. Burada gazetecilerin sorusu üzerine olayı değerlendiren Ağar, karakterli, düzgün, itibarlı bir belediye reisliği döneminin geride kaldığını söyledi.

Milletin büyük bir üzüntü içinde olduğunu ifade eden Ağar, "Tabi resmi makamların açıklamalarını beklemek durumundayız. Gerekli bilgileri aldık ama şu aşamada bizim de bir şey söylememiz doğru değildir, gerek de yoktur. Birkaç gün sabırlı olalım. İnşallah bunun faili ortaya çıkacak biz de bunun takipçisi olacağız. Terör olayı olup olmadığını resmi makamlar söyler. Bekleyeceğiz. Belediye başkanının dürüst, haysiyetli ve onurlu bir şekilde çalışması herkesçe bilinen bir şey. Bazı iddiaları speküle etmemek gerek. Resmi makamların açıklamasını bekleyeceğiz. Benim işim meseleyi yakından ve ciddiyetle takip edip, faillerinin yakalanmasını bekleyip adalete teslim edilmelerinin sağlanmasını izlemektir. Birkaç gün sabırlı olmamız lazım. Acımız büyük" dedi.

Ağar, belediye başkanının arazi mafyası tarafından öldürüldüğü iddiaları ve tehdit alıp almadığı ile ilgili bir soruya ise, şöyle yanıt verdi: "Onurlu, haysiyetli bir insanın böyle alçakça saldırıya maruz kalmasının kabul edilecek bir tarafı yoktur. Muhtemelen düzgün, dürüst, çalışkan bir insan, bir takım çıkarları bozmuş olması mümkündür. Bundan da bir şeyler kaynaklanabilir ama bunların hepsini güvenlik makamları ortaya koyacaktır."

Mehmet Ağar, öldürülen Atakent Belediye Başkanı Fevzi Doğan’ın cenaze törenine katıldıktan sonra ilçeden ayrılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 14:59:54
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 16:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?