18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİFKE - MERSİN

Akkum'a gençlik aşısı

Silifke'nin Narlıkuyu beldesindeki Akkum Gençlik Kampı, 2005 yılı kamp sezonunu 172 kişilik öğrenci grubuyla açtı.

Akkum Gençlik Kampı Müdürü Mehmet Ali Avcı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Türkiye’nin hiçbir yerinde mahalli gençlik kampı açmazken, yoğun talep üzerine sadece Akkum’da açtığını söyledi. Kampa, Mersin bölgesinden 13-15 yaş gurubunda 83’ü kız, 71’i erkek olmak üzere toplam 172 gencin katıldığını belirten Avcı, yoğun ders ve sınav stresinden bunalan gençlerin iyi bir tatil yaparak dinlenmelerini sağlamak için her türlü imkanı sağladıklarını belirtti.

Kampa katılan gençlerin 8 günlük tatilleri için her şey dahil sadece 100 YTL ödediklerini dile getiren Avcı, gençlerin kusursuz tatil yapmaları için bu yıl 45 bin YTL harcayıp odalara klima taktırarak merkezi sisteme geçtiklerini kaydetti. Kampta biri eğitim şefi olmak üzere toplam 8 liderin görev yaptığını ifade eden Avcı, kampta AB normlarına uygun gıda programının uygulandığını dile getirdi.

Kampa tatile gelen gençlerin liderlerinin nezaretinde gündüz denizin akşam ise eğlencenin doruğuna çıktıklarını ifade eden Avcı, deniz ve yemek saatinin dışında gençlere sportif faaliyetlerle birlikte sosyal aktivitelerde yaptırdıklarını kaydetti.

Avcı, hiç kampa katılmamış ve arkadaş grubu olmayan gençlerin daha çok arkadaş grubu edindiklerini ve kampa katıldıklarında sıkıntı çekenlerin ayrılırken sıkı dostluklar kurduğunu söyledi. Avcı, "Gençlerimize rüya gibi bir tatil yapmaları için her türlü imkanı sağladık" dedi.

Kampa katılan gençlerin yüzmeyi çok sevdiğini belirten Avcı, "Çocuklarımız denizi ve dinlenmeyi çok özlemiş. Denizden hiç çıkmak istemiyorlar" diye konuştu.



 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 11:12:53
Güncelleme :15 Haziran 2005 Çarşamba 15:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?