22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLİFKE - MERSİN

Başkana son görev

Silifke'nin Atakent Beldesi’nde, limon bahçesinde bulduğu poşetteki bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Belediye Başkanı Fevzi Doğan, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Evine yaklaşık 500 metre uzaklıktaki limon bahçesinde dün akşam parça tesirli bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Atakent Belediye Başkanı Fevzi Doğan’ın cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından öğle saatlerinde tekrar Atakent’e getirildi.

Cenazenin beldeye getirilmesiyle Başkan Doğan’ın astsubay olan oğlu Ahmet Doğan, eşi Teslime Doğan ve kızı Emine Doğan ile diğer yakınları sinir krizleri geçirdi. Daha sonra belediye önünde cenaze töreni düzenlendi. Buradaki törene, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Mersin Vali yardımcısı Ardahan Totuk, Silifke Kaymakamı Sefa Çetin, Erdemli Kaymakamı Yusuf Ziya Karacaev, Emniyet Müdürü Ömer Özçelik, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sırasında belediye çalışanları gözyaşlarına boğulurken, belediye başkanları adına konuşan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Fevzi Doğan’ın dürüst belediyecilik anlayışı ile kendilerine örnek olduğunu belirterek, "Fevzi Doğan Atakent’e çok hizmetler yaptı. İyi yatırımlar yaptı. Bu da rantçıların işine gelmedi. Rant peşinde koşturanların bu olayı gerçekleştireceğini tahmin ediyorum. Kendisini rahmetle anıyorum" dedi.

Silifke Kaymakamı Sefa Çetin ise, kişiliği ve tutarlığı ile örnek olan Belediye Başkanı Fevzi Doğan’ın yerinde ve olumlu kararlarla iyi bir yönetici olduğunu, devletin güvenlik kollarının suçlu veya suçluları yakalayacağını söyledi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da suçlunun ve suçluların bir an önce bulunacağını ve adalet önünde hesap vereceğini belirtti. Ağar, güvenlik güçlerinin bu konu üzerinde yapacakları araştırmaların takipçisi olacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Doğan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlara alınarak Atakent Mezarlığı’na götürüldü. Doğan, burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 16:41:21
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 17:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?