22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLİFKE - MERSİN

Bedava koladan 33 öğrenci zehirlendi

Silifke İlçesi’ne bağlı Sömek Köyü’nde 33 öğrenci, köy bakkalının, Çanakkale Zaferi’nin 90 yıl dönümü nedeniyle bedava dağıttığı koladan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Sömek Köyü’nde bulunan bakkal Ahmet Dölek, köydeki ilköğretim okulu öğrencilerine bedava kola dağıttı.

Bir süre sonra öğrencilerin baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri üzerine okul idarecileri, rahatsızlanan 33 öğrenciyi minibüsle Silifke Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Öğrencilerden 31’i ayakta tedavi görürken, Selma ve Selda Kürege adlı kız kardeşler serum takılarak müşahede altına alındı. Taburcu edilen 31 öğrenci, Silifke Öğretmenevi’nde istirahat ettikten sonra köylerine gönderildi.

Silifke Kaymakamı Sefa Çetin, Sömek Köyü’ndeki bakkal Ahmet Dölek’in, belirli günlerde öğrencilere çeşitli yiyecekler verdiğini, bugün de öğrencilere kola dağıttığının tespit edildiğini söyledi. Bakkalın art niyeti olmadığını belirten Çetin, öğrencilerin zehirlenmesine neden olan kola örneğinin incelenmek üzere Mersin’e gönderildiğini kaydetti.

Bu arada belirli günlerde örencilere çeşitli gıda maddelerini ücretsiz dağıttığını, bugün de öğrencilere kola verdiğini söyleyen bakkal Ahmet Dölek, zehirlenme olayından dolayı büyük üzüntü duyduğunu, olayda kötü niyetinin bulunmadığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 13:09:59
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 10:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?