23
Mayıs
2024
Perşembe
SİLİFKE - MERSİN

Buruncu Köyü'nde sünnet şöleni

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Burunucu Köyü'nde düzenlenen geleneksel sünnet şöleninde 50 çocuk sünnet ettirildi.

Burunucu Köyü'nde gerçekleştirilen sünnet şölenine, AKP Mersin Milletvekili Ali Er, Silifke Kaymakamı Sefa Çetin, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, belde belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, partilerin ilçe başkanları, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şölende konuşan Burunucu Köyü Muhtarı Ali Şahin, "50 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz sünnet şölenimize katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Silifke Kaymakamı Sefa Çetin ise, Burunucu Köyü Muhtarlığı'nın geleneksel hale getirdiği şölende bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, "Böyle güzel organizasyonların devam etmesi dileği ile emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Remzi Kır, sazı ve türküleri ile şölene katılan vatandaşlara hoşça vakit yaşattı. Şölene emeği geçenlere plaketlerinin verilmesinin ardından çekiliş yapıldı. Muhtar Ali Şahin, çekilişte toplanan para ile köyün içme suyu şebekesine klor makinesi alınacağını söyledi.

Çekilişten sonra sanatçı Ahmet Şafak, köy meydanını dolduran vatandaşlara açık hava konseri verdi. Konser gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 12:01:00
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 12:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?