16
Mayıs
2024
Perşembe
SİLİFKE - MERSİN

Çiftçiler arazilere hayat veriyor

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı dağ köylerinde çiftçiler, kıraç arazilerini gölet yöntemiyle değerlendiriyor. Gölette toplanan su, damlama sistemiyle meyve bahçeleri ile sebze ekili alanlara hayat veriyor.

 
İlçeye bağlı Kızılgeçit, Canbazlı, Hüseyinler, Şahmurlu, Yeğenli, Örenköy ve Sömek köylerinde çiftçiler, kıraç arazilerde sulu tarım yapmak amacıyla hazırladıkları göletlere, Kızılgeçit Deresi'nden pompa yardımıyla su aktarıp, damlama yöntemiyle ürünlerini suluyor.


Mevsimine göre ceviz, şeftali, kiraz, elma, erik gibi meyvelerin yanında, fasulye, domates, salatalık gibi sebzeleri ürettiklerini belirten Mustafa Bulut adlı çiftçi, "Zor şartlar altında su pompaları ile Kızılgeçit Deresi'nden su getirip, kendi imkanlarımızla oluşturduğumuz göletlerde topluyoruz. Damlama sulama yöntemiyle de ürünlerimizi sulayıp arazilerimizi değerlendiriyoruz" dedi.


Daha önceleri arazilerine sadece buğday ve arpa ekebildiklerini ifade eden Bulut, "Kızılgeçit Deresi'nden akıp giden suyu değerlendirmek suretiyle, arazilerimizde farklı türden sebze ve meyve üretimi yaparak hem kazanç elde ediyoruz hem de bölge ekonomisine katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 11:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?