18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİFKE - MERSİN

Çiftçiler yağmur duasına çıktı

Soğuk ve yağışlı hava yurtta etkili olurken, Mersin’in Silifke İlçesi’nde çiftçiler, 3 aydır süren kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıktı.

Uzuncaburç Beldesi’ndeki duada, pilav, yahni ve ayran dağıtıldı. Uzuncaburç Beldesi’ne bağlı köy muhtarlıkları tarafından düzenlenen yağmur duasına, beldedeki çiftçiler ve köylerden gelen yaklaşık 150 kişi katıldı. Çocuklarıyla duaya katılan çiftçilere, belde meydanında pilav, yahni ve ayran dağıtıldı. 2 gün önce yaptıkları yağmur duasından sonra poyraz çıkınca, bugün de yine yağmur yağması için duaya çıkan çiftçiler, el açıp yağmur diledi. Bu yıl yağmurun yağmamasından dolayı yeşeren tarlalarının kuruduğunu belirten çiftçiler, "Yağmurun yağması için daha önce yağmur duasına çıktık, fakat poyraz esti. Yine yağmur duasına çıktık, inşallah Allah dualarımızı kabul eder de yağmur yağar. Tarlalarımız kurudu, şimdi yağmurun yağmasını bekliyoruz" dedi.

Yağmur duasına katılan Uzuncaburç Beldesi Belediye Başkanı İshak Yılmaz ise son 3 aydır yağmur yağmamasından dolayı ekinlerin kuruduğunu belirterek, "İki gündür çiftçilerimizle yağmur duasına çıkıyoruz. Ellerimizi açıp yüce Allah’ımıza yağmur yağdırması için dua ediyoruz. İnşallah bir iki gün içerisinde yağmur yağar da kuraklıktan kurtuluruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2005 Pazar 11:40:45
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 10:48:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?