22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLİFKE - MERSİN

Çiftçiye en son tarım teknolojisi tanıtıldı

Silifke İlçe Tarım Müdürlüğü ile Ziraat Odası, çiftçilerin teknik bilgisini artırmak amacıyla Mersin ve Tarsus’a teknik gezi düzenledi.

Alara Şirketi’nin Tarsus’ta bulunan nektarin ve erik bahçesine yapılan gezide, çiftçiler erik ve nektarin konusunda uzmanlardan bilgi aldı. Geziye çiftçiler ve İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanları ile birlikte İlçe Tarım Müdürü Mustafa Sami Cüceloğlu, Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Gök de katıldı.

Çiftçilerin yoğun ilgisini çeken nektarin ve eriklerin fidan satışını da yapan Alara Şirketi’nin teknik uzmanları, 11 YTL olan fidanları alan çiftçilere ürünlerini alma güvencesi verdiklerini, amaçlarının çiftçilerin kaliteli ve ihraç ürünlerine yönelmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Tarsus gezisini tamamlayan ekip, daha sonra Mersin’in Bekirde Köyü’nde bulunan Hasan Serin’e ait modern domates serasını gezdi. Serin, Silifkeli çiftçilerin bir araya gelerek gezi yapmasının çok güzel bir olay olduğunu, birlik oluşturdukları taktirde ürünlerini daha kolay pazarlama şansı bulacaklarını ifade etti.

Domates serasında topraksız tarım şeklinde üretim yapıldığını belirten görevliler, serada normal domatesin yanı sıra kokteyl domates, salkım domates ve kiraz domates çeşitlerinin de üretildiğini, 1 dekar seradan 20-30 ton ürün aldıklarını ifade etti.

İlçe Tarım Müdürü Mustafa Sami Cüceloğlu da düzenledikleri gezi ile çiftçilerin en son tarım teknolojilerini bizzat gözleriyle görmelerine imkan sağladıklarını dile getirerek, gezinin devamını arzuladıklarını kaydetti. Cüceloğlu, geziye destek veren çiftçilere, Ziraat Odası yöneticilerine ve araç temin eden Silifke Belediyesi’ne teşekkür etti.



 

 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 15:21:37
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 11:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?