24
Mayıs
2024
Cuma
SİLİFKE - MERSİN

Çilek üreticisi yine dertli

Mersin’in Silifke İlçesi’nde, ilk çıktığı dönemde 1 YTL’den satılan çileğin fiyatının 60 YKr’ye düşmesi üreticiyi sıkıntıya soktu.

Üreticiler, hava koşullarında herhangi bir kötü durum olmaması ve hastalıkla iyi mücadele edilmesi durumunda 1 dönüm araziden 4 ton çilek alınabildiğine dikkat çekerek, yüzde 15 hal giriş komisyonu da gözönüne alındığında çiftçinin kar edebilmesi için çileğin kilo fiyatının en az 1 YTL olması gerektiğini belirtti. Üreticiler, sezon başında kilosunu 1 YTL’ye sattıkları çileğin fiyatının bir anda 60 YKr’ye düşmesinin üreticiyi zarara uğrattığını söyledi.

Silifkeli üretici Süleyman Kaya, çileğin geçen yıl da para etmediğini ifade ederek, şunları kaydetti: ’’Üreticilerin geneli geçen yıl yaşanan sel felaketi ve hava muhalefeti yüzünden zararını bankalardan kredi çekerek bu yıl yaptığı üretimle telafi etmek istedi. Fide, çilek naylonu, damlama sulama malzemelerini borçla temin eden üreticinin, bu fiyatla ayakta durması mümkün değil. Böyle giderse bu yıl da hayallerimiz suya düşecek.’’

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 11:29:37
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 13:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?