22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLİFKE - MERSİN

Erik yüzleri güldürdü

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, ilçedeki erik rekoltesinin 5 bin ton olarak gerçekleştiğini söyledi. 

Göktaş, yaptığı açıklamada, Göksu Vadisi köylerinden Keben, Müsait, Kargıcak, Ortaören ve ovadaki Kabasakallı ve Işıklı ile Akdere Beldesinde ağırlıklı olarak erik üretildiğini belirterek, bu yıl 700 dönüm alandaki ağaçlardan toplam 5 bin ton erik hasadı yaptıklarını kaydetti. 

Birliğin Keben köyündeki alım merkezinde açılan 30 ayrı tezgahta, günlük 100 ton civarında ürünün kadınlar tarafından paketlenerek İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Mersin'e gönderildiğini belirten Göktaş, sembolik miktardaki erik ihracatını da "Göksu Vadisi" ve "Değirmendere" markası altında artırmayı planladıklarını vurguladı. Göktaş, "Yurt dışı pazarlarda özellikle eski doğu bloku ülkelerde can eriğin tanıtımı için kolları sıvadık. Marka olduktan sonra gelecek yıl itibariyle üretimimizin üçte birini
ihraç etmeyi planlıyoruz" dedi. 

Silifke'de ve Göksu deltasında üretilen ürünlerin kalitesinin yüksek olduğunu ve bu kapsamda araştırmalar yapıldığını anlatan Göktaş, şunları kaydetti: 

"Bölgemizde üretilen özellikle can eriği, başka yerlerde üretilen ürünlere göre daha sulu ve ekşimsi tadı yok. Yani erik yediğimiz zaman ağzımızda oluşan acıya varan ekşi tat yerine, mayhoş bir tat geliyor. Ayrıca, eriği yedikten sonra dişlerde oluşan liflerin yapısı da diğerlerine göre farklı ve dişlerde kalıp rahatsız edici durum yaratmıyor."
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 15:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?