2
Haziran
2024
Pazar
SİLİFKE - MERSİN

Göksu Katı Atık Bertaraf Tesisi açıldı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin'in Silifke ilçesinde Göksu Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin açılışında, protokol için hazırlanan bölüme oturmayarak töreni ayakta izledi.

Göksu Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin açılışına gelen Bakan Eroğlu'na Atayurt beldesinde AK Parti Atayurt Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin yılın ilk çileğini ikram etti. Atayurt programında vatandaşlara ve partililere seslenen Bakan Eroğlu, Göksu Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin açılışını yapmak üzere Silifke'ye geçti.

Eroğlu, tören yerinde yoğun kalabalığı görünce kendisi ve protokol için hazırlanan koltuklara oturmadı. Protokol koltuklarına bayanların oturmasını isteyen Bakan Eroğlu, programı ayakta izledi.

Program öncesi tören alanında Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, Bakan Eroğlu'na sandıkta çilek ikram etti. Burada da çilek yiyen Bakan Eroğlu, "Silifke çileğini çok beğendim" dedi.

Bakan Eroğlu, açılış öncesi yaptığı konuşmada, "Bugün buraya heyecanla geldik. Esasen ben Bakan olarak arkadaşlar bilir bir tek tesis açmak için gitmem. En son DSİ de 92 tesis açtık. Ama buraya verdiğim önem büyüktür. Ayrıca bu tesisin bu bölge için çok büyük önemi var. O yüzden bu tesisi açmak benim için çok önem arz etmektedir. Aslında bu bölgeyi mutlaka dünya turizmine açmamız lazım. Burasının bir başka Antalya olması lazım. Silifke'nin hizmetkarı olarak sizlerden söz almak istiyorum. Burada 9 milyon yılda turistin geleceği bir Silifke'yi meydana getirmeye var mısınız? Başbakanımızdan aldığım destekle söylüyorum bizde hem hükümet olarak hem de şahsen bu bölgede en çok yatırım olan bir bakanlık olarak bu hedefi yakalamak için 5-10 yılda en çok turisti yakalamak için elimizden geleni yapacağız. Kayraktepeden sonra hemen Aksıfat barajının planlaması talimatı verdik. 2009 yılında onunda planlaması bitecek, hayat verecek. Arazileri sulayacak" diye konuştu. Konuşmalardan sonra Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, Göksu Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin açılış kurdelesini kesti.

Tören sonrasında Silifke AK Parti ilçe binasına hareket eden Bakan Eroğlu, Say Mahallesi'nde bir grup davul ve zurna çalan vatandaşlar tarafından yolu kesildi. Korumaların araya girmesiyle yoluna devam eden Bakan Eroğlu, Şehir merkezinde aracından inerek Silifke'ye vermiş olduğu iki baraj sözünü Silifke caddelerinde yürüyüp esnaflara ve vatandaşlara anlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 22:44:58
Güncelleme :20 Şubat 2009 Cuma 00:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?