22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLİFKE - MERSİN

Gübreleme yüksek verimi getirmeli’

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Dünya Potas Örgütü ve Silifke İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Taşucu The Best Hoteli’nde düzenlenen ‘Toprak beslemede potas kullanımı” konulu toplantı büyük ilgi gördü. Toplantıda konuşan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Anaç, dünyada 800 milyon insanın açlık, 2 milyar insanın da yoksulluk sınırında yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Nevin Eryüce ise, “Tarımsal üretimde önemli bir yere sahip olan bitki besleme yani gübreleme etkinlikleri kaliteli ve yüksek miktarda ürün alınmasını sağlamalıdır.” dedi. Bitki beslemenin dengeli bir şekilde yapıldığı taktirde etkin ve yararlı olabileceğini belirten Prof. Dr. Hayriye İbrikçi de, “Ülkemizde ve bölgemizde yaygın olarak yetiştirilen buğday, mısır, ve çeltikten kaliteli optimum verim alınabilmesi için potasyumu da içeren dengeli bir bitki beslemeye gereksinim vardır.” diye konuştu.

Ziraat Yüksek Mühendisi Cevdet Fehmi Özkan da, “En uygun gübreleme toprak ve yaprak analizine dayanarak yapılabilir. Toprakta varolan besin maddesi miktarı saptanıp, eksik olan gübreleme yoluyla tamamlanır. Muz için organik gübreleme çok önemlidir. Muz, tropik iklim bitkisi olmasına rağmen ülkemizin Akdeniz bölgesinde Alanya ve Erdemli ilçeleri arasında kalan kıyı şeridinde yetiştirilebilmektedir.” şeklinde konuştu.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2003 Perşembe 15:50:16
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 14:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?