22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLİFKE - MERSİN

Harçlıklarıyla Türk bayrağı dağıttı

Mersin'in Silifke ilçesinde bir ilköğretim okulu öğrencisi, okul harçlıklarından biriktirdiği parayla 300 Türk bayrağı alarak, okul arkadaşlarına ve öğretmenlerine dağıttı.

Atatürk İlköğretim Okulu 2-C sınıfı öğrencisi 8 yaşındaki Oğulcan Tulgar, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki hain saldırının ardından, ailesinin kendisine vermiş olduğu okul harçlıklarından biriktirdiği parayı kumbarasından çıkararak, ailesine bu parayla bayrak alıp dağıtmak istediğini söyledi. Bu isteği ailesi tarafından memnuniyetle karşılanan Oğulcan, ailesinin de desteği ile 300 Türk bayrağı alarak, şehitlerin anısına okul arkadaşları ve öğretmenlerine dağıttı.

Oğulcan Tulgar, Türk milletinin şehitleri hiçbir zaman unutmayacağını belirterek, "Okulun açıldığı günden bu zamana kadar ailemin bana vermiş olduğu harçlıkları biriktirdim. Televizyonda 12 askerimizin şehit düştüğü haberi üzerine aileme şehit düşen askerlerimizin anısına okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencilerine Türk bayrağı dağıtma kararı aldım. Şehitlerimiz için canım feda olsun. Bu ülke ve bayrak hepimizin, hepimiz sahip çıkmalıyız" dedi.

Okul Müdürü Sadettin Dölek de, öğrencilerden ve velilerden gelen yoğun talep üzerine ihtiyaç sahibi şehit ailelerine yardım etmek amacıyla kampanya başlattıklarını ve okul girişine bir sandık bıraktıklarını ifade ederek, "Okul olarak şehit ailelerine az da olsa yardımda bulunmak istedik. Öğrencilerimizin tamamı bu kampanyaya destek verdi. Velilerin de büyük desteği ile şehit ailelerimiz için bu kampanyayı başlattık" diye konuştu. Arkadaşlarının dağıttığı Türk bayraklarını sallayarak "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atan öğrenciler, daha sonra ders başı yaptı.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 11:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan uysal IP: 88.229.140.xxx Tarih : 16.11.2007 14:04:24

işte yürek bu vatan sevgisi geçmişine sahip çıkma şehidine gazisine ve gelecegine sımsıkı sarılan vatan haini şerefsiz canilerin karşısında dim dik duruşundan dolyı silifkelileri ve gençleri kutluyorum ayrıca oğulcan tulgarın bu duyarlılıgını bütün ögrencilerimizin örnek almaları lazım ogulcanı ayrı kutluyorum