18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİFKE - MERSİN

Kadın sanatçıların Silifke turu

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından organize edilen 1. Aba Uluslararası Kadın Sanatçılar Sempozyumu’na katılan 20 sanatçı, Silifke’nin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Resim, heykel, seramik, tekstil, grafik, fotoğraf, sinema, takı, moda ve video dallarında çalışmalar yapan Mısır, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hollanda, İsveç, Romanya ve Türkiye’den toplam 20 kadın sanatçı, Silifke Kalesi’nde Belediye Başkan Yardımcısı Gani Coşkun ve Kültür Müdürü Lütfi Uğur tarafından karşılandı.

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Nurseren Tor nezaretinde Silifke’ye gelen kadın sanatçı grubu, tarihi kaleyi gezme ve kenti kuş bakışı izleme imkanı buldu.

Silifke Belediyesi tarafından organize edilen yemekte Silifke’ye has yengeç ikramı ve folklor ziyafeti, kadın sanatçıların büyük beğenisini kazandı. Silifke Belediyesi Halkoyunları Grubu tarafından oynanan folklor ve aşuk-maşuk gösterisi kadın sanatçıların ilgisini çekti.

Kale Restorant’ta düzenlenen yemekte konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gani Coşkun, belediye olarak sanata ve sanatçıya her zaman değer verdiklerini belirterek, Silifke’ye gelerek tarihi ve turistik yerleri gezme imkanı bulan kadın sanatçıları misafir etmekten son derece memnunluk duyduklarını dile getirdi. Silifke’yi, folklorunu, yemeğini ve kültürünü çok beğendiklerini dile getiren kadın sanatçılar, önümüzdeki yıllarda tekrar Silifke’ye gelmek istediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 13:09:49
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 10:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aydın çakır IP: 193.255.251.xxx Tarih : 15.03.2005 19:58:13
abi haberde yengeç mi dediniz bana yengeç demeyin zaten delleniyorum bu konyada en kısa zamanda silifke ye yengeç yemeye gideceğim Bazıları da der bana yengeçte yenirmi valla bir yiyen birde yemeyen pişman zaten bu yengeciiii