22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLİFKE - MERSİN

Kayısı Silifke'de yaygınlaşıyor

Silifke Kayısı Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Gürses, ilçede bu yıl 800 ton erkenci kayısı üretimi beklendiğini bildirdi. 

Geçen yıla oranla bu yıl ilçede üretimine başlanan ve "Erkenci kayısı" olarak adlandırılan Ninfa ve Trinita çeşitlerinden elde edecekleri ürünün daha kaliteli ve daha verimli olacağını ifade eden Gürses, "Silifke'de üretilen kayısı artık Mut ilçesinden geri değildir. Silifke'de üretilen kayısı türlerinin, Mut kayısısından daha farklı, çok daha kaliteli ve erken üretimi yapılmaktadır" dedi. Limon üretiminden vazgeçen bazı çiftçilerin, söktükleri limon ağaçlarının yerine kayısı diktiğini belirten Gürses, "İtalya'dan getirtmiş olduğumuz 150 bin fidan Silifke'de ekilmiştir. Daha 3 yıl gibi kısa bir süre olmasına rağmen ağaçlardan üretim alabiliyoruz. Havaların güzel gitmesi nedeniyle kayısı ihracatına başlayacağız" diye konuştu. 

Silifke Kayısı Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Gürses, ilçede üretimi yapılmaya başlanan kayısıların tamamen organik tarım ürünü olduğunu, tabii hayvan gübreleriyle desteklendiğini ve tozlanmaların ise arılar vasıtasıyla yapıldığını belirtti. Gürses, "Kaliteli ve hormonsuz ürün yetiştirmek için birlik üyesi bütün çiftçi arkadaşlarımız büyük gayretler gösteriyor. Kayısı üretiminde artık Silifkeli çiftçiler de söz sahibi oldu" şeklinde konuştu. 

Bu yıl 500 dönüm alandan 800 ton erkenci kayısı üretimi beklendiğini vurgulayan Gürses, "Bu seneki dikimlerle seneye bin tonun üzerinde bir verim bekliyoruz. Üreticilerimiz memnun, alan memnun. Önümüzdeki tarihlerde ilçemize bir paketleme tesisi yapmayı hedefliyoruz. Bu yılki kayısılarımız 2.5 YTL ile 4 YTL arasında değişen fiyatlarla alıcı bulmaktadır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2007 Çarşamba 11:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ersin kurt IP: 85.110.72.xxx Tarih : 10.03.2008 16:18:44

evet kayısı üretimi bölgede yaygınlaşıyor.ama beraberinde sorunlarıda getiriyor.üretici yine malını pazarlayamıyor.sahtekarlara kaptırıyor veya elden çıkarıp pazarlayamıyor.2,5 ile 4 ytl arasında olduğunu söylediğiniz kayısıyı alt fiyattan biz size verelim.madem alıcısıda ihracatı da var bize yardımcı olun.20 dönüm lük bir bahçe teşekürler.bahçe Tarsus'ta 03266188308