24
Mayıs
2024
Cuma
SİLİFKE - MERSİN

Keçi için akrabalarını öldürdü

Silifke'de miras kalan 17 keçiyi paylaşamayan Tukur ailesinde cinayet çıktı. Bayram Tukur 15 yaşındaki üvey oğlu R. G. ile birlikte olup ağabeyi Sadettin Tukur ile yeğeni Çiğdem Tukur'u öldürdü.
Ailesinin ihbarı üzerine Silifke Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri, miras yüzünden ağabeyi Sadettin Tukur ile aralarında sorun bulunan Bayram Tukur, eşi Cennet Tukur ile üvey oğlu R.G.' yi gözaltına aldı.

Silifke'de bir kişi, üvey oğluyla birlikte, babalarından miras kalan 17 keçiyi paylaşamadığı ağabeyi ile yeğenini av tüfeğiyle öldürdü.
Alınan bilgiye göre olay, Silifke'ye bağlı Gündüzler Köyü, Haçka Yaylası, Cevizli mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, geçimini hayvancılıktan sağlayan Sadettin Tukur (47), babalarından miras kalan 17 keçiyi, kardeşi Bayram Tukur'dan (39) icra yoluyla aldı. Bayram Tukur, ağabeyinden keçileri geri vermesini istedi. Bayram Tukur, keçileri alamayınca üvey oğlu R.G. (15) ile birlikte, Haçka Yaylası'nda yaşayan ağabeyi Sadettin Tukur ile 19 yaşındaki yeğeni Çiğdem Tukur'u av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Bayram Tukur ile üvey oğlu R.G. cesetleri açtıkları çukura gömdü.

Olaydan haberi olmayan Tukur Ailesi, Sadettin Tukur ile Çiğdem Tukur'un kaybolduğunu belirterek jandarmaya başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Silifke Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri, miras yüzünden ağabeyi Sadettin Tukur ile aralarında sorun bulunan Bayram Tukur, eşi Cennet Tukur ile üvey oğlu R.G.'yi gözaltına aldı. Jandarma, sorguladıkları şahısların itirafları sonucu Saddettin Tukur ile kızı Çiğdem'in bir cinayete kurban gittiğini ortaya çıkardı. Zanlıların yer göstermesi sonucu cesetler gömüldükleri yerden çıkarılarak otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Yetkililer, sorgulamaları tamamlanan zanlıların adliyeye sevk edileceğini bildirdi.

 

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2003 Perşembe 11:44:26
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 22:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?