22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLİFKE - MERSİN

Kıl çadırda yoğurt keyfi

Silifke'de, Almanya’nın Hassloch kenti Belediye Başkanı Hans Ulrichtühlenfeld ile beraberindekiler, kıl çadırda oturup, bakır kapta yoğurt yedi.

32. Uluslararası Silifke Kültür Haftası nedeniyle ilçeye gelen Alman konuklar, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ile birlikte kurulan kıl çadırları gezdi. Kıl çadırda oturan Alman konuklar, bakır kapla ikram edilen yoğurtlardan yedi.

Silifke’nin kardeş kenti Hassloch’un Belediye Başkanı Hans Ulrichtühlenfeld, festival süresince çeşitli etkinliklere katıldıklarını belirterek, "Tarihi, denizi, doğası ve kültürü ile bir bütün olmuş Silifke’de bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Kıl çadırda otantik bir ortamda, bakır kaplarla bize ikram edilen yoğurdu yedim ve çok beğendim. Silifke yoğurdu çok güzel. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise, yabancı konukları kıl çadırda ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Bir hafta süren ve bu yıl ’Yoğurt Yılı’ olarak kutlanan programımızda bölgemize gelen yabancı konuklarımıza kültürümüzü en iyi şekilde tanıttık. Kıl çadır ve yoğurt yörük kültürünün bir parçasıdır. Bu anlamda yabancı konuklarımızı kıl çadırda ağırladık ve bakır kapla yoğurt ikram ettik. Türkülere konu olmuş Silifke yoğurdunun lezzetinin yerini hiçbir yoğurt tutmaz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 12:01:22
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 11:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?