23
Mayıs
2024
Perşembe
SİLİFKE - MERSİN

Mersin Silifke'de sel baskını alarmı!

Mersin’in Silifke İlçesi’nde, aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel baskınlarını önlemek amacıyla tamamen dolan Gezende Barajı’nın kapaklarının açılarak suyun tahliyesine başlandığı bildirildi.

Silifke Kaymakamı Sefa Çetin, yaptığı açıklamada, Silifke ve çevresindeki aşırı yağış nedeniyle 91 milyon metreküp su tutma kapasiteli Gezende Barajı’nın tamamen dolduğunu, su taşkınlarını önlemek amacıyla kapakların açılarak Göksu Irmağı’na saniyede bin 300 metreküp suyun tahliye edilmeye başlandığını söyledi.

Bin metreküp debiye sahip Göksu Irmağı’nda su seviyesinin yükseldiğini vurgulayan Çetin, Silifke’nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağan yağmurun devam etmesi halinde öğleden sonra su baskını yaşanabileceğine dikkat çekti.

Mut-Karaman ayrımı Ermenek yolunun 17. kilometresi civarında bulunan Gezende Barajı’nın kapaklarının açılması nedeniyle Silifke Ovası’ndaki Kurtuluş, Sökün, Çayır, Bahçeköy ve Çiftlik köylerindeki vatandaşlar ile Silifke merkezdeki Bucaklı, Göksu, Sayağazı ve Gazi mahallelerindeki vatandaşlar can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uyarıldı.

Bu arada, Silifke Lisesi ve Gazipaşa İlköğretim Okulu ile Eğitim Dershanesi yöneticileri de, taşkın öncesi binaların boşaltılması konusunda ikaz edilerek izleyecekleri yol hakkında bilgilendirildi.

100 bin nüfuslu ilçede, 1968 yılında yine suların yükselmesiyle meydana gelen sel baskınında 2 kişi ölürken, evler yıkılmış ve binlerce dönüm tarım arazisi zarar görmüştü.

MURAT ŞENGİ-MERSİN (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 00:00:18
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 22:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilekkk IP: 81.215.163.xxx Tarih : 15.10.2005 21:11:19
bu baskında bende wardım we herkesin hali perişandı bir daha yaşanmaması dileğiyle.............