19
Mayıs
2024
Pazar
SİLİFKE - MERSİN

Mersinli Genç kız burs alamazsa okulunu bırakacak

Mersin’in Silifke İlçesi Sarıcalar Mahallesi’nde annesi, babası ve 6 kardeşiyle birlikte yaşayan 21 yaşındaki görme engelli Gülşah Ünal, ilkokulu Kahramanmaraş’ta, ortaokulu Niğde’de, liseyi ise Silifke’de okudu. Ardından Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü kazanan Ünal, geçen yıl bu okula kaydoldu. İlk yılı başarıyla tamamlayan Gülşah Ünal, işçi emeklisi babasının kendisini ancak bir yıl okutabildiğini söyledi. Derslerine çalışabilmesi için görme engelliler için özel tasarlanan bilgisayara ihtiyacı olduğunu ifade eden Ünal, hayırsever vatandaşlardan kendisine yardımda bulunmalarını istedi.

En büyük hayalinin öğretmenlik yapmak olduğunu dile getiren Gülşah Ünal, "Ailem bu zamana kadar beni zor şartlarda okutmayı başardı. Ancak onların beni okutacak gücü kalmadı. Bu yıl nasıl okuyacağımı, masraflarımı nasıl karşılayacağımı bilmiyorum. Burs alamazsam okulu bırakmak zorunda kalacağım. Ben okumak istiyorum ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum" dedi.

Doğuştan görme engelli genç kız, yardım etmek isteyen hayırseverlerin kendisine 0537 3024353 numaralı telefondan ulaşabileceklerini belirtti.

7 çocuk babası Lütfi Ünal ise işçi emeklisi olduğunu ve aldığı maaşın yetmediğini ifade ederek, "Gülşah, üniversite okuyan tek çocuğum. Ona bugüne kadar elimden gelen bütün imkanı verdim. Kızımın okuluna devam edebilmesi için hayırseverlerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 12:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?