17
Mayıs
2024
Cuma
SİLİFKE - MERSİN

Muz üretimi yaygınlaştırılıyor

Mersin’in Silifke İlçesi’nde muz üreticiliğinin yaygınlaştırılması için çalışma başlatıldı.
İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, Silifke’de muz üretimi yapan çiftçilerden Abdullah Tan, Kerim Kulakçı ve İhsan Kalan ile bir araya gelerek, muz fidelerinin elde edilmesi, muz çeşitleri ve muzda verimliliğin nasıl arttırılacağı konularında bilgi alışverişinde bulundu.

İlçe Tarım Müdürü Mustafa Cüceloğlu, Silifke’de muz üreticiliğinin gelişmesi için çalıştıklarını belirterek, şuanda Silifke’de 30 dekar muz serası bulunduğunu, ancak önümüzdeki yıllarda bu rakamın daha da yükseklere çıkarılacağını söyledi. Ceceloğlu, muz üreticiliğinin geliştirilmesi için çiftçileri sürekli bilgilendireceklerini ve onları muz üretimine teşvik edeceklerini kaydetti.
Silifke’de muz üretimi yapan çiftçiler ise Anamur’da muz seralarını gezdiklerini ve kendi yetiştirdikleri muzun, Anamur muzundan daha kaliteli, daha iri ve daha lezzetli olduğunu öne sürdü. Silifke’nin toprak yapısı itibarı ile muz üretimine elverişli olduğunu vurgulayan üreticiler, muz üretiminin önümüzdeki yıllarda artacağı inancında olduklarını belirtti.

MERSİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 16:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?