28
Mayıs
2024
Salı
SİLİFKE - MERSİN

Narenciye dalında kaldı

Silifke Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Şahap Şimşekli, Silifke ve yöresinde bin tonun üzerinde narenciyenin dalında kaldığını söyledi.
Şimşekli, satışların maliyeti karşılamaması ve iç piyasada tüketimin olmaması nedeniyle kış mevsiminin gözdesi narenciye ürünlerinin, yeni meyvenin çiçek açma zamanı gelmesine karşın, hasat edilmeyerek dalında kaldığını belirtti. İhracat ve pazarlamada yaşanan sıkıntılar nedeniyle narenciye üreticisinin perişan olduğunu ifade eden Şimşekli, "Silifke ve yöresinde bin tonun üzerinde narenciye dalında alıcı bekliyor. Yeni sezon için çiçeklenme ve oluşum başladığı halde eski yetişmiş narenciyeye alıcı bulunmaması çiftçi ve üreticiye büyük kayıplar getireceği aşikardır. TBMM'de narenciye komisyonu kurulduğu halde narenciye üreticisi birliklerinden hiç kimseyle görüşüp dertlerine çare olmayı düşünmüyorlar. Ancak birlik dışındaki insanlarla görüş alış verişinde bulunuyorlar" dedi.
Şimşekli, limonun kilo fiyatının dalında 10 Ykr, portakalın 15 Ykr, greyfurdun ise 20 Ykr olduğunu, buna rağmen alıcı bulamadıklarını vurgulayarak, hükümetin acilen narenciye üreticisinin sorununa çözüm bulmasını istediklerini de sözlerine ekledi
.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 00:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?