18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİFKE - MERSİN

OSB için düğmeye basıldı

Silifke İlçesi’nde, Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi için Kaymakam Sefa Çetin başkanlığında toplantı yapıldı.

Bahçederesi Köyü yolu üzerindeki bin dönüm arazi üzerine kurulması planlanan ve kamulaştırma çalışmaları yapılan Silifke Organize Sanayi Bölgesi için düğmeye basıldı. Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, Silifke Belediyesi ve Özel İdare’nin girişimleriyle yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi amacıyla Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda, Kaymakam Sefa Çetin başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıya Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, belediye meclis üyeleri, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri Mehmet Okur, Vedat Ata ve Erdal Pekin katıldı.

Kaymakam Sefa Çetin, Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nin biran önce hayata geçirilmesi için öncelikle arsa sahiplerine olan 450 milyar liralık borcun avukatları aracılığıyla bağlantı kurup anlaşmak suretiyle ödenmesi gerektiğini, bunun için de müteşebbislerin payına düşen parayı ödemesi gerektiğini belirterek, Özel İdare’nin payına düşen parayı ödeyeceğini kaydetti.
Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ile Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri de OSB’nin biran önce hayata geçirilmesi için paylarına düşen parayı en kısa zamanda tedarik edeceklerini ifade etti.

Toplantının devamında, Organize Sanayi Bölgesi Projesi çalışmalarının ve yazışmalarının hızlandırılması amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir oda hazırlanmasına, belediyede görevli bir mühendisin geçici görevle görevlendirilmesine ve Belediye Meclis Üyesi Al Kıl’ın yazışmaları takip etmesine karar verildi.

silifke
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 12:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?