2
Haziran
2024
Pazar
SİLİFKE - MERSİN

Plajlar temiz çıktı

Mersin'in Silifke ilçesinde, plajlardan Sağlık Grup Başkanlığı'nca alınan deniz suyu numunelerinin Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda yapılan bakteriyolojik analizlerinde koliform ve fekal testlerinin sonucunun temiz çıktığı bildirildi.

 
Koliform ve fekal bakterilerinde 1000 ml yukarısındaki sonuçların zararlı olduğu, bu bölgelerde denize girilmesinin sakıncalı olduğu belirtildi. 22 Mayıs 2007 tarihinde başlayan ve 19 Haziran 2007 tarihinde sona eren çalışmalarda, Silifke bölgesinden alınan numuneler ise 1000'in altında çıktı.

İlçede halk plajı olarak Narlıkuyu Belediyesi Halk Plajı (Akkum), Atakent Belediyesi (Susanoğlu) Halk Plajı, Taşucu (Boğsak) Halk Plajı, Arkum Belediyesi Halk Plajı, Taşucu Belediyesi Halk Plajı, Yeşilovacık Belediyesi Halk Plajı ve Atayurt Belediyesi Halk Plajı, Mavi Bayrak odakları olarak da Altınorfoz Plajı, İntermod Boğsak Motel Plajı, Pinepark Tatil Köyü, Atakent Mediterrannien Otel ve Taşucu Resort Otel mevkilerinde halkın rahatlıkla denize girebileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 14:36:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?