23
Mayıs
2024
Perşembe
SİLİFKE - MERSİN

Romen büyüsü

Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen 32. Uluslararası Silifke Kültür Haftası nedeniyle ilçeye gelen yabancı halk oyunları ekipleri, veda gecesinde gönüllerince eğlendi. Oryantal kıyafeti giyen Romen folklorcu, dans gösterisiyle profesyonel oryantallere taş çıkarttı.

Yabancı halk oyunları ekipleri, Yol-İş Sendikası Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nde düzenlenen veda gecesinde halay çekip eğlendi. Romanya Timişoara Halk Oyunları Ekibi’nden bir genç kızın, oryantal kıyafetiyle sunduğu dans gösterisi büyük bir beğeniyle izlendi. Romen folklorcu, profesyonel oryantallere taş çıkarttı.

Festival nedeniyle Silifke’de bulunmaktan dolayı onur duyduklarını ifade eden halk oyunları ekipleri, "Kısa süreli de olsa kaldığımız süre içerisinde burada çok güzel dostluklar edindik. Festival kapsamında gösterilerimiz olmadığı zamanlarda tarihi yerleri gezip, denize girerek güneşlenmenin keyfini yaşadık. Bunların yanında akşamları da doyasıya eğlendik. Buradan mutlu bir şekilde ayrılacağımızın bilinmesini isteriz. Önümüzdeki yıllarda yapılacak festival etkinliklerine de katılmak isteriz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 14:38:22
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 11:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?