16
Mayıs
2024
Perşembe
SİLİFKE - MERSİN

Sahilde dansözlü temizlik

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde tatilciler, davul-zurna ve oryantal eşliğinde sahili temizleyerek, yığınla çöp topladı.

 
Kum Mahallesi Muhtarlığı, Kum Mahallesi Güzelleştirme ve Doğayı Koruma Derneği, Göksu Doğayı Güzelleştirme ve Hayvanları Koruma Derneği'nin organizesiyle gerçekleştirilen sahil temizliğine tatilciler yoğun ilgi gösterdi.

Davul-zurna ve oryantal eşliğinde sahili baştan başa temizleyen tatilciler, yığınla çöp topladı. Onlarca poşet dolusu çöp toplayan tatilciler, çevreye sahip çıkma mesajı vererek, "Bu çevre hepimizi içerisinde barındırıyor. Yani birimizin yaptığı kirlilik toplumun tamamına yansıyor. Çevre bilinci çok önemli bir olgudur. Gelişmiş toplumların en önem verdikleri konuların başını çevre çeker. O nedenle bizler de çevremize ve sahillerimize gereken önemi vermeli ve temiz tutmalıyız" dedi.


"Çevreye karşı hassas bir toplum olmak istiyorsak bu şuurun aileden başlayarak hayatın her safhasında yerleştirilmesi lazımdır" diyen Kum Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Küçüksaygın, "Çevre temizliği konusunda duyarlı bir toplum oluşturmak istiyoruz. Çevreyi hiç düşünmeyerek pisliklerini sahile atanlar, sahillerimizi kirletiyorlar. Biz de bu pislikleri temizlemek zorunda kalıyoruz. Sahillerimizin kirletilmemesi için sık sık uyarılarda bulunuyoruz. Ancak hiç kimse uyarılarımızı dikkate almıyor ve pırıl pırıl olan sahillerimizi kirletiyorlar. Tatilcilerimizle birlikte sahil temizliğimizi yaptık. Ayrıca Kum Mahallesi sahilleri caretta carettaların bulunduğu bir alan olması nedeniyle araçlarla girip temizlik yapamıyoruz. Bunun için sahillerimizi tatilcilerimizle birlikte yürüyerek temizledik" diye konuştu.

 
Tatilcilerin topladığı çöpler traktörlere doldurularak boş bir arazide imha edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 10:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?