23
Mayıs
2024
Perşembe
SİLİFKE - MERSİN

Seka Limanı 10 gün içinde açılıyor

Mersin’in Silifke İlçesi’ne bağlı Taşucu Beldesi’ndeki Seka Limanı’nın 10 gün içinde hizmete açılacağı bildirildi. Limanı’nın faaliyete geçmesiyle Akdeniz’deki Mersin, İskenderun ve Antalya limanlarının yükünün hafifleyeceği belirtildi.

2 yıl aradan sonra üretime geçen Seka Akdeniz Fabrikası’nda incelemelerde bulunan Seka Genel Müdürü Cantemur Aslan ile Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu, limanın açılacağı müjdesini verdi.

Genel Müdür Cantemur Aslan, "Seka Kağıt Fabrikası, 2 yıl aradan sonra tekrar işletmeye alınıyor. Seka Limanı da 10 yıldır kapalı bekliyor. Çürümeye terk edilen bu liman, Türkiye’nin sayılı limanlarından ve 8 yük gemisinin yan yana yükleme ve boşaltma yapabileceği kapasiteye sahip. Türkiye’de bu büyüklükte 3 liman var, 4.’sü Taşucu Seka Limanı’dır. Bu limanı, Başbakamız’ın emriyle işletmeye açacağız" dedi.

Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu da, Seka Limanı’nda eksik olan Polinet Sistemi’nin bitirildiğini ve hizmete hazır hale getirildiğini ifade ederek, "Gümrük ve gümrük muhafaza, liman başkanlığı, emniyet, sahil güvenlik ve sağlık birimleri tamamlandı. Şu an hiçbir eksiğimiz kalmadı. 10 gün içinde Ulaştırma Bakanımız ile açılışı yapacağız" diye konuştu.

Seka Limanı’nın faaliyete geçmesiyle Akdeniz’deki Mersin, İskenderun ve Antalya limanlarının yükünün hafifleyeceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 16:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aydın çakır IP: 193.255.251.xxx Tarih : 16.03.2005 13:28:46
öldürdüler abi sekayı öldüddüler valla neyse açılacağına sevindim ama onun kokusunu kim çekecek