23
Mayıs
2024
Perşembe
SİLİFKE - MERSİN

SİDER'in projesine AB'den 10 bin Euro

Silifkeliler Kültür ve Tanıtım Derneği (SİDER) Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan Kıyı Temizliği Projesi’ne, Avrupa Birliği’nden (AB) 10 bin euro destek geldi.

SİDER bünyesinde hazırlanan ve AB Gençlik Programları kapsamında yürütülecek "Tarihsel, Kültürel, Doğal Mirası Koruma Eğitimi ve Kıyı Temizliği Projesi" 100 tam puan alarak "örnek proje" seçildi.

SİDER Gençlik Merkezi üyeleri ve Gazi Üniversiteli bir grup genç tarafından Öğretim Görevlisi Dr. G.Gülnaz Gültekin öncülüğünde hazırlanan proje, AB Gençlik Programlarından 10 bin euro destek aldı.

"Akdeniz Apak olacak" sloganıyla yola çıkan Silifkeli gençler, Taşucu’ndan başlayacak bir çevre hareketini Akdeniz’e kıyısı olan tüm ülkelere yaymayı hedefliyor.

16-22 Mayıs 2005 tarihleri arasında Silifke ve Taşucu’nda gerçekleştirilecek proje ile öncelikle Silifke yöresinde gençlere çevre bilinci aşılayacak bir dizi eğitim etkinliği ve bunun ardından, yaz sezonu öncesinde Taşucu Kum Mahallesi’nden başlayıp Boğsak Koyu’nda sona erecek bir kıyı temizliği planlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 14:01:15
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 10:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?