18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİFKE - MERSİN

Silifke: LPGdepoları şehir dışına taşınıyor...

Mersin'in Silifke İlçesi'nde şehir içinde tehlike arz eden LPG bayilerine ait tüp depoları, Sayağzı Mahallesi Kızılbucak Mevkii'nde kurulacak tüp depolama alanına taşınacak.
Şehir içinde satışa sunulan tüpgazların neden olacağı muhtemel tehlikeleri önlemek ve tüp depolarını bir çatı altında toplamak amacıyla çalışma başlatan Silifke Belediyesi, belirlenen yerde çalışmayı başlattı. Bunun için Sayağzı Mahallesi Kızılbucak mevkiinde Hazine'den alınan 9 bin 535 metrekarelik alanda belediye ilk kazmayı vurdu. Taşlık bir araziye sahip olan tüp depolama alanında öncelikle yer düzeltme ve taş kırma işlemlerine başlayan Silifke Belediyesi ekipleri, kısa sürede bu projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, "LPG depolama ve satış yerleri şehir merkezinde faaliyet göstermekte. Bu da halkın can güvenliğini tehdit ediyor. LPG depolama ve satış yerleri ile ilgili yönetmelik gereği bu tür yerlerin şehir merkezlerinin dışında iskan alanlarından uzakta bir yerde bulunması gerekir. Bu sebeple Sayağzı Mahallesi Kızılbucak mevkiinde bir alanı, tüp depolama alanı olarak belirledik. Belediye olarak bu alanda çalışmalara başladık ve en kısa zamanda LPG depolarını buraya taşıyacağız. Yani tüpgaz bayileri tek çatı altında toplanacak" dedi.
iha-ersin
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2004 Cuma 12:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?