18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİFKE - MERSİN

Silifke Yoğurdu festivalde tanıtılacak

Silifke'de, 20-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 32. Uluslararası Kültür Festivali, bu yıl Yoğurt Yılı olarak kutlanacak. Silifke Belediyesi Meclis Salonu’nda toplanan Uluslararası Kültür Festivali Komitesi, festival süresince yapılacak etkinliklerde görev dağılımı yaptı.

32.’si düzenlenecek festival programında; huzur evi açılışı, resim, heykel, el işi sergileri, en iyi yoğurt yarışması, yoğurt güzeli yarışması, yöresel yemek olan en iyi batırık yarışması, masa tenisi, kort tenisi yarışmaları, bisiklet kriteryumu, futbol turnuvası, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ses yarışmaları, halkoyunları yarışmaları ile Romanya, Ukrayna, Kırım ve Trabzon’dan gelecek olan halkoyunları grubunun gösterileri yer alacak.

Festivalde, Ebru Gündeş ve Gülşen birer konser verecek.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, geçen yıl Çilek Yılı olarak kutlanan ve bu yıl Yoğurt Yılı olarak kutlanması kararlaştırılan Uluslararası Kültür Festivali’nin çok güzel geçeceğine inandığını belirterek, "İlçemizle simgeleşen yoğurdumuzu festival süresince etkinlikleri izlemeye gelen yerli ve yabancı misafirlerimize en iyi şekilde tanıtma fırsatı bulacağımıza inanıyorum. Dolu dolu programlarla geçecek festivalimize gelecek olan tüm yerli ve yabancı misafirlerimize kapımız açıktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 12:01:01
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 10:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?