17
Mayıs
2024
Cuma
SİLİFKE - MERSİN

Silifke'de bir milyar liralık kabağa ilgi büyüktü

Silifke’nin Evkafçiftliği Köyü’nde bu yıl ikincisi düzenlenen Göksu Vadisi Köyleri Kültür ve Meyve Festivali’nde, Hasan Bulut adlı köylünün yetiştirdiği 1 metre uzunluğunda, 30 kilo ağırlığındaki kabak, açık artırma ile satışa çıkarıldı. Kabak, 300 milyon lira ile başlayan açık artırmada, 1 milyar lira veren Taşeli Matbaası sahibi Mehmet Okur tarafından satın alındı. Kabağın parası, fakir üniversite öğrencilerinin eğitim öğretiminde kullanılmak üzere Silifke Jandarma Bölük Komutanlığı’na teslim edildi.

Açık artırmada kabağı satın alan Mehmet Okur, "Kabağı satın almaktan dolayı mutluyum. Kabağın gelirinin fakir öğrenciler yararına harcanması benim için ayrı bir mutluluk. Bu kabağı evimin baş köşesine koyacağım" diye konuştu.

Kabağı yetiştiren Hasan Bulut ise "Gözüm gibi baktığım kabağın, açık artırma ile bu fiyata satılması beni gururlandırdı. Önümüzdeki sene 1.5 metre boyunda ve 50 kilo ağırlığında kabak yetiştirmek" şeklinde konuştu. Açık artırmada satılan kabağın kilosu 33 milyon liraya gelirken, yörede yetişen kabağın kilosu 500 bin liraya satılıyor.

iha-silifke
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 11:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?