17
Mayıs
2024
Cuma
SİLİFKE - MERSİN

Silifke'de seralar kayıt altına alınıyor

Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde Kontrollü Örtüaltı Yönetmeliği’ne göre çalışmalara başlayan Mersin’in Silifke İlçe Tarım Müdürlüğü, seraları kayıt altına almaya başladı.

Silifke İlçe Tarım Müdürü Mustafa Cüceloğlu, yaptığı açıklamada, seraların tek tek numaralandırılarak barkodlanacağını ve bu seralarda sezonu boyunca yapılacak tüm uygulamaların kontrol edilerek kayıt altına alınacağını söyledi. Cüceloğlu, kayıtlar neticesinde üretilen ürünlere "Ürün Orjin Belgesi" verileceğini kaydetti.

2005 yılından itibaren Ürün Orjin Belgesi olmayan ürünlerin ihraç edilemeyeceğini, hallerde ve marketlerde satılamayacağına dikkat çeken Cüceloğlu, "Uygulamaya geçilmesiyle birlikte Ürün Orjin Belgesi olmayan üreticiler ve bu üreticilerin ürünlerini alan tüccar ve komisyoncular cezalandırılacak ve ürünleri imha edilecek. Tüketiciler yedikleri meyve ve sebzelerin hangi seradan toplandığını bilecekler ve istedikleri anda sebze ve meyve satıcıları Ürün Orjin Belgesi’ni göstermek zorunda olacaklardır" dedi.

MERSİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 12:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?