18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİFKE - MERSİN

Silifkeli atletler Türkiye finaline katılıyor

Sivas’ta yapılan Atletizm Yarışması’nda Mersin’i temsil eden Silifke İlçesi’ndeki Atayurt, Hancıoğlu, Göksu ve Gazipaşa ilköğretim okullarının sporcuları, büyük başarı elde ederek Ankara’da yapılacak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Türkiye Atletizm Feradasyonu’nun Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında Sivas’ta düzenlediği grup yarışmalarına Silifke’den Atayurt, Hancıoğlu, Göksu ve Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencileri de katıldı. 16 ilden kız ve erkek 500’e yakın sporcunun katıldığı yarışmalarda 1991 doğumlu erkeklerde Atayurt İlköğretim Okulu’ndan Emrullah Yıldız birinci, Serdar Çelik 10., Gazipaşa İlköğretim Okulu’ndan Atilla Kaya 22. olurken, takım halinde de birinci oldular.

1992 doğumlu kızlarda Atayurt İlköğretim Okulu’ndan Ayşe Şimşek ferdide ikinci, Ayşe Taş 8., 1991 doğumlu kızlarda Göksu İlköğretim Okulu’ndan Zeynep Şimşek ferdide 8., 1994 doğumlu kızlarda Hancıoğlu İlköğretim Okulu’ndan Fatma Tek ferdide 8. olmayı başardı. Yarışmalarda büyük başarı elde eden ve dereceye girmeyi başaran öğrenciler, 3 Nisan 2005 tarihinde Ankara’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Öğrencilerinin aldığı başarıdan gurur duyduklarını söyleyen Atayurt İlköğretim Okulu Müdürü Sadettin Dölek, "İlimizi temsil eden öğrencilerimizin aldığı bu başarı gurur verici. Bu başarıdaki en büyük pay öğrencilerimizin azmi, beden eğitimi öğretmenimizin gayretli çalışması ve velilerimizin desteği. Başarının elde edilmesinde emeği geçenleri kutluyorum. 3 Nisan’da Ankara’da yapılacak Türkiye finaline katılacak olan öğrencilerimizin buradan da başarıyla döneceklerine inanıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 15:15:13
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 10:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?