19
Mayıs
2024
Pazar
SİLİFKE - MERSİN

Silifkeliler kardeş şehir Hassloch'a gidiyor

Kafile başkanlığını Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’in yaptığı kafilede Silifke Kaymakamı Sefa Çetin ve Eşi, Emniyet Müdürü Ömer Özçelik ve eşi, Uzuncaburç Belediye Başkanı İshak Yılmaz ve eşi, Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın ve Eşi, MHP ilçe Başkanı Mücahit Aktan ve Eşi, Müze Müdürü İlhame Öztürk, MHP’li ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ve Eşleri, Dr. Cengiz Denizalp ve Eşi, Avukat Nail Trak ve Eşi, Üniversite Öğrencisi C. Pınar Dölek, İşadamları İlker Yıldırım, Abdullah Ceran ve Silifke Belediyesi Kültür Müdürü Ve Kardeş Şehir Komitesi Başkanı Lütfi uğur bulunuyor.


Silifke Belediyesi Kardeş Şehirler Komitesi Başkanı Lütfi Uğur konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “13 Şubat 1999 yılında Silifke-Hassloch Şehirleri arasında yapılan Kardeşlik anlaşmasının 5. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan törenlere katılacağız. Hassloch eski Belediye Başkanı Hanns-Uwe Gebhardt’’la önceden kararlaştırılan bu davetle ayrıca yeni Belediye başkanı seçilen Hans-Ulrich Ihlenfeld arasındaki görev devir teslim töreni de gerçekleştirilecek. Bir hafta sürecek kutlamalar çerçevesinde Silifke Müze Müdürü İlhame Öztürk ve ressam Ertan Aykın’ın birlikte hazırladığı Silifke’yi tanıtan resim sergisi de açılacak. Silifke’den giden 34 Kişilik grup çevre şehirlere yapacağı geziler yanında Hassloch Türk Kültür Derneğine de bir ziyaret gerçekleştirecektir. Almanya’nın Hassloch şehrine gidecek olan 34 kişilik grubumuz yarın Adana’dan hava yolu ile yola çıkacak” dedi. Bu ararda Silifke Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Uzuncaburç Belediye Başkanlığı ve Müze Müdürlüğü bir hafta süreyle vekaleten yürütülecek. 22 Eylül 2004 Çarşanba günü yola çıkacak olan 34 kişilik grubun 29 Eylül 2004 ‘de yurda dönecekleri öğrenildi.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 16:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aydın çakır IP: 193.255.251.xxx Tarih : 15.03.2005 19:50:42
abi haberi yanlış yazmışsınız silifkeliler haslocka gitmiş ben silifkeliyim ama haslock diye bir yeri bilmiyorum bile biraz araştırın ya şu haberleri ben anlamıyorum yani bende gazeteciyim ama böyle haber yazmadım hiç