20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİLİFKE - MERSİN

Silifke'nin Alman konukları

Silifke Anadolu Lisesi'nin Almanya'nın Hasloch kentinde bulunan kardeş okulu Sophie School Realschule'den gelen öğrenciler, Kaymakam Ahmet Beyoğlu ile Belediey Başkanı Bayram Ali Öngel'i ziyaret etti.


25 Eylül Perşembe günü Silifke'ye gelen ve bir hafta boyunca Silifke'de Anadolu Lisesi öğrencilerinin evinde misafir olarak kalacak olan 1 öğretmen ile 6 öğrenci, Türk eğitim sistemini gözlemleyip, ilçenin tarihi, doğası ve kültürü hakkında bilgiler alacak.


Kaymakamlık ziyareti sırasında Alman öğrencilere Silifke Anadolu Lisesi öğrencileri ile Okul Müdürü Arif Ekici ve lisenin Almanca öğretmeni Emine Ayla eşlik ederken, Kaymakam Beyoğlu, konuklarına, Silifke'yi Almanca tanıtan kitap hediye etti.
Her toplumun kendi kültürünü oluşturduğunu ifade eden Beyoğlu, "Bizim de gördüğünüzde beğeneceğiniz önemli değerlerimiz var. Turistler genelde Türklerin misafirperverliğini beğeniyorlar. Zaten Türkler ve Almanlar Almanya'da ve burada kardeşlik ilişkilerini çok güzel bir şekilde devam ettiriyor. Yemeklerimizin hatta lokumlarımızın bile Almanlar tarafından beğenildiğini memnuniyetle izliyoruz. Zengin bir nüfusumuz var ve sizin yaşlarınızda 20 bin öğrencimiz var. Okullar arasındaki kardeşlik her iki okul öğrencilerimizin ufkunun açılmasına yardımcı oluyor. Bu kardeşliği başka birimlere de taşımak gerekir diye düşünüyorum. Sizleri uzaktan gelen yabancılar diye değil, yanı başımızdan komşu topraklardan gelen öğrencilerimiz olarak görüyoruz. Buradan Almanya'ya gitmek Antalya'ya gitmekten daha kolay aslında. Bu nazik ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.
Alman öğrenciler, Kaymakam Beyoğlu'nun ardından Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'i de ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 12:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?