18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİFKE - MERSİN

Silifke'nin en iyi yoğurdu seçildi

Silifke'de, 32. Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında En İyi Yoğurt Yarışması düzenlendi.

Atatürk Anıtı karşısındaki aile çay bahçesinde düzenlenen En İyi Yoğurt Yarışması’nda, 13 yarışmacı dereceye girebilmek için hünerlerini sergiledi. Jüri üyeliklerini Mehmet Coşkun, Rabia Tol, Behiye Taş, Yusuf Gün, Helime Yıldırım, Sibel Karabaş ve Saide Comoğlu’nun yaptığı yarışma neticesinde Havva Dev birinci, Sabahat Akdaş ikinci, Hülya Atilla üçüncü olurken, Cennet Direk jüri özel ödülüne layık görüldü. Birinci tam altınla, ikinci yarım altınla, üçüncü ve jüri özel ödülüne layık görülen yarışmacı çeyrek altınla ödüllendirildi.

En İyi Yoğurt Yarışması’ndan önce büyük bir tepsi içerisine dökülmüş yoğurt içerisindeki çeyrek altını bulma yarışması yapıldı. Yarışmaya, halk arasından seçilen 4 kişi katıldı. Katılımcılar büyük tepsi içerisindeki çeyrek altını ağızlarıyla bulmaya çalıştı. Ancak belirlenen süre içerisinde çeyrek altın bulunamadı. 4 katılımcı da yarışma sonunda çeyrek altınla ödüllendirildi. Kültür Haftası nedeniyle ilçede bulunan yabancı halk oyunları gruplarının sunduğu gösteriler ise vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Gösterileri biten topluluklara uğruna türküler yapılan meşhur Silifke yoğurdu ikram edildi.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, bu yıl "Yoğurt Yılı" olarak kutlanan 32. Uluslararası Silifke Kültür Haftası kapsamında ilçenin meşhur yoğurdunu tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, "Bu nedenle Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan çadırlarda yoğurt ürünlerini sunuyoruz. Özellikle çilekli yoğurt çok güzel ve herkese tavsiye ediyorum. ’Yoğurt Yılı’ Silifkeliler’e hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 13:20:03
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 12:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?