18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİFKE - MERSİN

Silifke'ye 5 yıldızlı otel gibi huzurevi

Silifke Belediyesi tarafından yaptırılan 45 kişi kapasiteli huzurevi, görkemli bir törenle açıldı.

Huzurevinin açılışına Silifke Kaymakamı Sefa Çetin, Garnizon Komutanı Rahmi Helvacı, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Damar, Emniyet Müdürü Ömer Özçelik, MHP Genel Başkan Yardımcıları Metin Çobanoğlu ve Mehmet Şandır, MHP İl Başkan Yardımcısı A. Barış Sanal, belde belediye başkanları, yabancı konuklar ve vatandaşlar katıldı.

Açılıştan önce, 32. Uluslararası Silifke Kültür Haftası nedeniyle ilçede bulunan Bulgaristan, Sırbistan, Kosova, Bosna Hersek, Romanya, Ukrayna ve Akçaabat Belediyesi halk oyunları ekipleri gösteriler sundu.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, tamamen belediyenin öz kaynakları ile yapılan huzurevinin 45 kişiye hizmet vereceğini belirterek, "İçerisinde 16 yaşlı odası, 4 özel bakım ünite odası, 3 yaşlı dinlenme salonu, 1 televizyon salonu, 1 okuma odası, 1 mutfak, 1 yemek salonu, 1 sığınak, 1 çamaşırhane, 1 ütü odası ve idari odalar bulunmaktadır. Bakımevinde 1 kurucu müdür, 1 idari müdür, 1 doktor, 1 hemşire, 1 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 bayan hizmetli, 1 erkek hizmetli, 1 erkek yaşlı bakıcısı, 1 güvenlik görevlisi, 1 mutfak görevlisi ve 1 şoför olmak üzere toplam 13 kişi görev alacak" dedi. 

Huzurevinin iç dizaynı ve donanımı konusunda 30’a yakın hayırsever Silifkeli'nin destek verdiğini ifade eden Öngel," Desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz değerli hemşehrilerimizin bu konudaki gayretlerinin devamını bekliyoruz. İnşaat harcamaları, sıhhi tesisat, boya, badana, güneş enerjisi, mermer işleri, elektrik işi ve klimalar, sağlık malzemeleri, asansör, halı, yatak vb. harcamalar dahil huzurevinin belediyemize maliyeti 549 milyar 189 milyon liradır. Her türlü donanımın bulunduğu odalarda kalmak isteyenler huzurevimize aylık 600 YTL, kalan kısımlarda 2 kişilik normal odalarda kalacak kişiler ayda 350 YTL, 2 kişilik odalarda tek kalmak isteyenler ise ayda 500 YTL ödeyecektir. Huzurevimize müracaatlar devam etmektedir. Kısa sürede yaklaşık 15 kişiye hizmet vermeye başlayacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek huzurevinin açılışı yapıldı. Daha sonra hep birlikte huzurevini gezen davetliler, huzurevinin 5 yıldızlı bir oteli anımsattığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 11:10:53
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 12:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?