23
Mayıs
2024
Perşembe
SİLİFKE - MERSİN

Silifke'yi uzun süre unutamayacaklar

Silifke'de bu yıl 32.’si düzenlenen Uluslararası Silifke Kültür Haftası nedeniyle ilçeye gelen yabancı konuklar, gece kültür etkinliklerine katılırken, gündüz de denize girerek stres attı.

20 Mayıs’ta başlayan ve 26 Mayıs’ta sona erecek olan 32. Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinliklerine katılmak üzere ilçeye gelen Kırım Cemilem, Ukrayna Chernıvtsı, Sırbistan Karadağ Sancak-Rozaje-Kud Vrelo İbra, Bulgaristan Sofya Mladost-Lulin, Kosova Pedgorski Biseri ve Romanya Timişora halk oyunları ekipleri, gündüz program olmadığı için kaldıkları Yol-İş Sendikası Dinlenme Tesisleri’nin plajında denize girip, bol bol güneşleniyor.

Programın yorgunluğunu, boş zamanlarında denize girerek attıklarını belirten yabancı konuklar, "Türkiye’de ve Silifke’de bulunmaktan dolayı çok memnunuz. Türk misafirperverliğini hiçbir zaman unutmayacağız. Silifke insanı çok sıcak ve yardımsever. Şimdilik festivale kısa süreli geldik. Ama fırsat bulursak ailelerimiz ve arkadaşlarımızla gelip, tatil yapacağız. Silifke’nin denizi ve altın sarısı kumunu unutmayacağız" dedi.

Yabancı konuklar, denize girip güneşlenmenin yanı sıra fırsat buldukça bölgenin tarihi ve turistik yerlerini de gezdiklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 10:42:08
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 12:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?