22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLİFKE - MERSİN

Siyasi partilere bayrak ve afiş uyarısı!

Mersin'in Silifke İlçesi Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, siyasi parti temsilcilerini, parti bayrakları ve afişlerini kurallara uygun asmaları konusunda uyardı.


Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda siyasi parti temsilcileriyle bir toplantı yapan Beyoğlu, yol kenarlarında bulunan trafik levhalarına afişler asıldığını, bu afişlerden dolayı maddi ve manevi zararlar meydana geldiğini söyledi.

Parti bayrakları ve afişlerinin kurallara uygun asılması uyarısında bulunan Beyoğlu, "Toplantımızın gayesi emniyet ve jandarma ile birlikte sorumluluk zamanımıza kadar olan süreçte birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyi sağlamaktır. Afişler ve bayraklar İlçe Seçim Kurulu'nca gösterilecek yerler haricinde asılmaması gerekiyor. Yol kenarlarında bulunan trafik levhalarımız partilerin afişleri ile kapatılmış. Bu da büyük tehlike oluşturuyor. Yazılan yazılar ve afişler sürücülerin dikkatini dağıtıyor ve kazaya sebebiyet verebiliyor. Ses ve görüntü kirliliğini önlemek için seçim yasalarına herkesin uymasını bekliyoruz. Jandarma, Emniyet ve Karayolları ekiplerimiz yol kenarlarındaki yapıştırılmış olan afişleri temizleyecek ve masrafları hangi partiler tarafından yapıştırılmışsa o partilerden alınacak. Bizim sizlerden isteğimiz, seçim bürosunun gösterdiği yerlere afişlerinizi yapıştırmanız" dedi.


Kaymakam Ahmet Beyoğlu başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısına; İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ayşegül Bekiroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yener Kavlak, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yüceli, Karayolları Şefi Mümtaz Koçak, İlçe Seçim Kurulu Müdürü Durdu Kurnaz, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Yüksel, MHP İlçe Başkanı Yaşar Tebelleş, DSP İlçe Başkanı Nazmi Ayhan, CHP İlçe Başkanı Taner Çabuk, Genç Parti İlçe Başkanı İlyas Ünal, DP İlçe Başkanı Sadık Türe, ÖDP İlçe Sekreteri Sibel Iskar Türe ve İşçi Partisi İlçe Başkanı Sırrı Barut katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 14:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?