20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİLİFKE - MERSİN

Tek çatı altında toplanıyorlar

Mersin’in Silifke İlçe Belediyesi, şehir merkezinde görüntü ve gürültü kirliliğine neden olan mermer ve biriket imalathanelerini şehir dışında, tek çatı altında topluyor.

Yeni Mahalle sınırları içerisinde 50 dönümlük bir arazi üzerine kurulması planlanan Mermerciler ve Biriketçiler Sitesi’nin yapımını Silifke Kaymakamlığı, Silifke Belediye Başkanlığı ve Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin üstlendiği öğrenildi.

Proje hakkında bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel; "Mersin Valiliği’nin de desteği ile şehir merkezinde faaliyet gösteren mermer ve biriket imalathanelerini tek çatı altında toplamaya karar verdik. Sanayi Sitesi Kooperatifi’ne ait 150 dönümlük arazinin 50 dönümlük bölümü üzerinde inşaasına başladığımız Mermerciler ve Biriketçiler Sitesi’ni aralık ayında hizmete açmayı planlıyoruz. Çevre ve gürültü kirliliğine neden olan mermer ve biriketleçileri tek çatı altında toplayacağız. Yaklaşık 200’e yakın mermer ve birikethane işletmecisine fayda sağlayacak olan sitenin yapımına Silifke Kaymakamlığı, belediyemiz, Sanayi Sitesi Kooperatifi, Karayolları, Orman Dairesi, Köy Hizmetleri ve Devlet Su İşleri Müdürlükleri iş makineleri ile destek vermektedir. El birliği yaparak şehrimizde faaliyet gösteren bu tür işyerlerini tek çatı altında toplayacağız" dedi.

silifke
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 11:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?