23
Mayıs
2024
Perşembe
SİLİFKE - MERSİN

Turizmde yeni anlayış gerekli

Turizmle ilgili toplantıda konuşan Silifke Kaymakamı Sefa Çetin, “Turizm potansiyelinin artırılması için kültürel ve fiziki ortam ilçemizde halen yok. Altyapı eksikliklerinin bir an önce giderilmesi gerekir.” dedi.

Silifke Kaymakamı Sefa Çetin, Göksu otelinde düzenlenen ilçe turizm komisyonu toplantısında, bölgedeki turizm zenginliklerinin kazanılması için yeni bir anlayış geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Çetin, “Turizm potansiyelinin artırılması için kültürel ve fiziki ortam ilçemizde halen yok.

Altyapı eksikliklerinin bir an önce giderilmesi gerekir.” dedi. Toplantıda bir araya gelen resmi kurum amirleri ve turizm işletmeceleri yaklaşan turizm sezonu için görüşlerini dile getirdi. Toplantıya Akdere ve Uzuncaburç belediye başkanlarının dışında tüm belediye başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Best Resort Oteli Müdürü Hikmet Gençler, Göksu deltasına olan tüm gezilerin turizm operatörleri tarafından iptal edildiğini belirterek, turistleri de Göksu deltasına götürecek yol ve turistlere danışmanlık yapacak kimsenin bulunmadığını açıkladı. Taşucu Belediye Başkanı Emin Güleç ise, “Ben 9 yıldır belediye başkanlığı yaptım. Özel çevreyi bana bir avcı arkadaşım gezdirdi. Deltamız var, delta hakkında ise bilgimiz yok. Tıpkı suyumuz var ama susuz köylerimizin olması gibi.” dedi. İlçe Turizm Müdürü Hüseyin Kurt da, Antalya–Taşucu–Mersin feribot seferleri konusunda çalışmaların son aşamaya geldiğini anlattı

Yayın Tarihi : 23 Nisan 2003 Çarşamba 00:00:23
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 14:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?