18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİFKE - MERSİN

Türkiye Muhtarlar Derneği Silifke Şubesi açıldı

Türkiye Muhtarlar Derneği Mersin'in Silifke İlçe Şubesi açıldı.

Derneğin açılışında AKP Mersin Milletvekili Ali Er, Silifke Kaymakamı Sefa Çetin, Emniyet Müdürü Ömer Özçelik, Jandarma Bölük Komutanı Yener Kavlak, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, belde belediye başkanları, daire müdürleri ve muhtarlar hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Silifke Şube Başkanı Remzi Kır, "Yıllardır özlemini çektiğimiz ve hayal ettiğimiz derneğimize kavuştuk. Tüm muhtarlarımızı bir çatı altına topladık. Dertler ve sorunların çözümü için biraraya geldik. Tüm muhtarlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde çalışıp, mahalle ve köy muhtarlarımızla birlikte çözüm arayışı içerisinde çok işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel de muhtarların sorunlarını bildiklerini, her zaman muhtarların yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi. Kaymakam Sefa Çetin ise, "Muhtarlarımızın böyle bir derneğe ihtiyacı vardı. Dernekle tek bir çatı altına toplanan muhtarlarımızın, çeşitli etkinliklerde ve sosyal faaliyetlerde yer alacağını umuyorum. Derneğin açılmasında emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılışa katılan davetliler, derneğin açılış kurdelesini keserek, dernek binasını gezdi.
AKP Milletvekili Ali Er, açılışın ardından muhtarların sorunlarını dinledi. İlk defa böyle kalabalık bir muhtar topluluğu ile görüştüğünü belirterek, "Ben de bir muhtar çocuğuyum. Bugüne kadar muhtarlarımızın hep ayağına gittim, yerinde sorunları dinledim. Ama bu defa böyle hep birarada muhtarlarımızı görmek bana onur verdi. Yine de her zaman muhtarlarımızın ayağına kadar gideceğim. Muhtarlarımız çok meşakkatli bir görev yapmaktadır. Yıllardır siyaset hayatımda hep köylüye, çiftçiye sahip çıktım. Onların sorunlarını dinledim. Çözüm ürettim. Bundan sonra da tüm köylerimizin ve muhtarlarımızın ortak sorunları bildiğimiz için yine birlikte olacağız. Tüm köylerimizi kapsayan projelerimiz yakın zamanda hayata geçiyor. Allah izin verirse bunları hayata geçireceğiz. Ben doğru, dürüst, güzel ve olumlu tüm işlerin yanında oldum. Hırsıza, dolandırıcıya hep 'dur' dedim. Bütün güzellikleri sizlerle paylaştım. Paylaşmaya da devam edeceğim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 12:52:11
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 13:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?