23
Mayıs
2024
Perşembe
SİLİFKE - MERSİN

Üniversiteliler 'batıla' karşı savaş başlattı

Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek Okulu Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri Mersin’in Silifke İlçesi’ne bağlı Narlıkuyu Beldesi’ndeki Cennet-Cehennem Çukurları ile Astım Mağarası etrafındaki dilek ağaçlarına bağlanan bezleri topladı.

Yaptıkları çevre temizliğine, "Batıl İnanca Karşı Temizlik Kampanyası" adını veren öğrenciler yığınla çöp topladı. Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Halis Oğuz ve Öğretim Görevlisi İshak Kozak ile Turizm Rehberliği Bölümü’nden 135 kişilik öğrenci grubu, Cennet-Cehennem Çukurları ile Astım Mağarası etrafındaki ağaçlara dilek tutmak amacıyla bağlanan bez, çorap, kağıt para, masa örtüsü ve iç çamaşırlarını makasla keserek topladı. Ağaç dallarına bağlanan malzemeleri görünce hayretler içinde kalan öğrenciler batıl inançların kimseye bir şey kazandırmayacağını söyledi.

Taşucu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Halis Oğuz, batıl inançlar uğruna ağaçlara bağlanan eşyaların abartıldığını belirterek, "Ağaçlara asılan bez ve diğer maddeler çevreye iyi bir görünüm vermiyor. Çevre kirliliği yaratan bu maddeleri temizleyerek bölgeyi turizm sezonuna hazırlayacağız" dedi.

Öğrencilerle birlikte ağaçlardaki bezleri toplayan Öğretim Görevlisi İshak Kozak ise, "Yıllarca bu bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ağaçlara astıkları bez, ip, para, çorap ve iç çamaşırından oluşan maddeleri keserek topladık. Batıl inancın bu kadar abartılmayacağını öğrencilerimize ve insanlarımıza anlatmaya çalıştık" diye konuştu.

Çocukları olmayan Japon prensi ile prensesinin 1990 yılında Silifke’ye yaptıkları gezi sırasında Cennet-Cehennem Çukurları’nda bulunan bir ağaca ip bağlayıp dua ettikleri ve 1 yıl sonra da çocuk sahibi olduklarına inanılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 13:02:17
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 11:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?