18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİFKE - MERSİN

Vali, fakülte için hareket geçti

Mersin Kalkınma ve İşbirliği Konseyi (MEKİK) Yürütme Kurulu ve Daimi Kurul Toplantısı, Silifke'de yapıldı.

Göksu Otel’de gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu, AKP Milletvekili Ali Er, CHP Milletvekili Şefik Zengin, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileriyle üniversiteden temsilciler katıldı. Toplantıda, sosyal uyum projeleri, bazı mahallelerdeki okulların durumu, TOKİ projeleri, UNDP projeleri, turizm konferansı düzenlenmesi, Mersin ve bölgelerinin tanıtımı, Karboğazı Kayak Merkezi Projesi ve sivrisinekle mücadele çalışmaları görüşüldü.

Toplantıda konuşan Silifke Kaymakamı Sefa Çetin, ilçeye açılması planlanan fakültenin yerinin hazır olduğunu ve Kapızlı’daki Maliye Bakanlığı’na ait atıl durumdaki tesislerin fakülte olabileceğini, Taşucu’nda bulunan Taşucu Belediyesi’ne ait Atatürk Kültür Merkezi’nin açılması düşünülen fakülteye kazandırılacağını ve DSİ Kayraktepe Tesisleri’nde fakülte için uygun bir yer olduğunu söyledi.

Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu ise, fakültenin yer problemi çözüldükten sonra açılacağını ifade ederek, "Silifke, tarihi ve turistik, aynı zamanda yerleşim olarak güzel bir ilçemiz. Burada açılması düşünülen fakültenin bir an önce açılması için gerekli girişimleri yapacağız. Gerekli incelemeler ve konular hakkında detaylı bilgileri aldıktan sonra fakülte açılması hususunda girişimlere başlayacağız" dedi.

Daha sonra Silifke İlçe Tarım Müdürü Mustafa Cüceloğlu, toplantıya katılanlara ilçenin tarımsal potansiyeli ve organik tarımla ilgili bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 12:17:58
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 14:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?