19
Mayıs
2024
Pazar
SİLİFKE - MERSİN

Yeşilovacık fırtınaya teslim oldu

Silifke İlçesi’ne bağlı Yeşilovacık Beldesi’nde, şiddetli fırtına nedeniyle barınakta bekleyen 2 balıkçı teknesi battı, elektrik direkleri yıkıldı, çıkan yangında 3 hektar kızılçam ormanı yandı.
Dün gece 23.00 sıralarında şiddetini artıran fırtına nedeniyle Yeşilovacık Beldesi’ndeki balıkçı barınağında dev dalgalar oluştu. Barınaktaki Mehmet Bal’a ait "Küçük Orhan" isimli tekne ile Ahmet Ertuğrul’a ait "Tayfun" isimli tekne battı. Tekneler, sabah Yeşilovacık Belediyesi’nin kurtarma ekipleri tarafından denizden çıkarıldı.

Tekne sahipleri Ahmet Ertuğrul ve Mehmet Bal, ailelerinin geçimini tekneleriyle balık avlayarak sağladıklarını ifade ederek, "Akşamki fırtınada teknelerimizi kurtarabilmek için çok uğraştık, ancak çabalarımız yetmedi, canımızı zor kurtardık. Sabah da belediye başkanımızın sayesinde batan teknelerimiz çıkarıldı. Teknelerimizdeki balık ağlarımız da gitti. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dediler.

Fırtına nedeniyle beldede elektrik direkleri yıkıldı, teller koptu. TEDAŞ ekipleri elektrik arızasını gidermek için çalışmalarını sürdürürken, çalışmaların 2 gün süreceği, beldeye bu süre zarfında elektrik verilemeyeceği öğrenildi.

Belde çıkışında bulunan Messa Akdeniz Evleri yanındaki elektrik direğinin tellerinin kopması sonucunda ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Silifke, Gülnar, Mut, Aydıncık ve Anamur Orman İşletme Müdürlükleri ile Silifke, Taşucu ve Yeşilovacık Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Saat 23.00 sıralarında başlayan yangın, 04.00 sıralarında söndürülürken, 3 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.

Yeşilovacık Belediye Başkanı Halil İbrahim Yetkin, fırtına nedeniyle balıkçı barınağında 2 teknenin battığına dikkat çekerek, balıkçı barınağına tekneler için sığınak yapılması gerektiğini belirtti. Yetkin, "Kıyı Kenar Çizgisi Kanunu nedeniyle biz müdahele edemiyoruz. Yetkililer müsaade ederse, belediye imkanları ile barınak içerisine tekneler için sığınak yapabilir ve bu sorunun yaşanmasını önleyebiliriz. Fırtınada ayrıca belde içerisindeki 1977 yılında dikilen elektrik direkleri yıkıldı, teller koptu. Elektrik hatlarının yenilenmesi gerekiyor. Çünkü zamanla ağaç direkler çürüyüp, teller iletkenliğini kaybediyor. Bu nedenle de bu sorun yaşanıyor" dedi.

silifke
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 11:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?