22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Hem tatil, hem tedavi

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Beldesi'nde, deniz kumunun romatizmal hastalıklara iyi geldiğine inanan tatilciler, kendilerini kuma gömerek şifa arıyor.

Taşucu sahilinde kendini kuma gömen Ankaralı Mustafa Söyler adlı tatilci, kumun vücuduna iyi geldiğini, kendisini rahatlattığını söyledi. Her yıl Taşucu'na tatile geldiğini belirten Mustafa Söyler, "Benim bacak ve bel bölgelerimde bazı rahatsızlıklarım var. Doktoruma danıştığımda, belli saatlerde kuma yatacağımı ve kumun vücudumun bazı bölgelerini rahatlatacağını söyledi. 3 yıldır Taşucu'nda kuma yatıyorum, bunun da faydasını görüyorum. Vücudum hissedilir bir biçimde rahatlıyor" dedi.

Taşucu Belediye Başkanı Ali Şahin ise, altın sarısı kumuyla tatil beldelerinin en temiz kumsalına ve kumuna sahip beldede özellikle kum için gelen bazı tatilcilerin olduğunu ifade ederek, "Tarih, doğa, deniz ve kumuyla bir bütün olan beldemizde bazı tatilcilerimiz kendilerini kuma gömerek, vücutlarının bazı bölgelerindeki rahatsızlıkları böyle tedavi ettiklerini söylüyorlar. Tatilcilerimizin bır kısmı bu olaydan çok memnun" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 14:48:52
Güncelleme :9 Ağustos 2005 Salı 15:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?